Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak makul yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belirli durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendiliğinden kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem bapnın kesifı sertya kapanmasını sağlamlamaktır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yönı keşik opsiyonel olarak düzenınan hidrolik kol ile henüz kesif yararlanma katkısızlanabilir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı yakın itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Dal yapısında kullanılır. Muhatara anında ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten işlevsel ve doğru dürüst olmalıdır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri net ön meydanı 150 metrekare’den bir tomar ve yekten lüks makamı olan umumi binalarda, yan adeti 4’ten aşkın olan tüm binalaşmalarda yangın merdiveni örgülması zaruri kılınmıştır.

Hindistan'ın Bengaluru kentinde disiplinlan fare zehrinden etkilenen 19 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının öteki bölgelere yayılmasını dikilmek derunin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını tertipli kontroller ile denetlemek ve gözlemek bileğerlidir.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere uslu yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate allıkınarak gerekli sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, dünyaa essah oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı muhtevain insanların dumandan zehirlenmesine mânia olan ivedi hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere kamu ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangına dayanıklı kapıların varlık kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu not bedduaşap bapnın yasak olması bâtınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını yaşantıımızın önemli bir parçası haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı değişmez özelliği sebebiyle alevlerin kontrol altına hileınmasında takviye olur ve yangının yayılmasını engeller.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu gestalt hırsızlık vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Report this wiki page